Lineaire Hypotheek

Bij de lineaire hypotheek wordt gedurende de looptijd van de hypotheek periodiek een vast bedrag afgelost. Bij een looptijd van 30 jaar (= 360 maanden) moet per maand dus 1/360e deel worden betaald.
Belangrijk gevolg hiervan is dat de rente en daarmee de fiscale aftrek jaarlijks lager worden. Door de geldverstrekker wordt de lineaire hypotheek nog wel eens vereist vanwege de snelle aflossing in de beginfase. Op deze manier vermindert het risico voor de bank snel. Door de opkomst van andere, voordeligere hypotheekvormen wordt de lineaire hypotheek overigens niet vaak meer afgesloten.

Voordelen lineaire hypotheek
- u bouwt snel en veilig vermogen op met de aflossingen;
- uw maandlasten nemen af gedurende de looptijd;
- de hypotheek is goed te combineren met andere hypotheekvormen.

Nadelen lineaire hypotheek
- hoge maandlasten bij aanvang;
- fiscaal voordeel neemt af gedurende de looptijd;
- ten opzichte van andere vormen fiscaal minder voordelig.

De lineaire hypotheek is nuttig voor mensen die hun woonlasten relatief snel willen verminderen. Zodat zij bijvoorbeeld in deeltijd kunnen gaan werken, of vervroegd uit kunnen treden. Het is ook interessant voor mensen die bijvoorbeeld een beroep hebben dat gepaard gaat met financiële risico's, en bang zijn dat het later door omstandigheden een stuk slechter zal gaan. Door de hoge beginlasten is de hypotheek niet geschikt voor mensen met een 'laag' inkomen.

Voor meer informatie, neem dan vandaag nog contact met ons op of klik hier.

 

 

SNS Regio bank- Zelfstandig Intermediair  Erkend Hypotheek Adviseur   Zoeken
DE GROOT ADVIESGROEP     Lingerzijde 34, 1135 AR Edam - Postbus 49, 1135 ZG Edam. T: (0299) 37 31 09 F: (0299) 37 31 61